Upis u toku – Tražimo nove STEM genijalce!

Nakon izvrsnih uspjeha koje prva STEM akademija u BiH ostvaruje od aprila 2017. godine, te preko 350 djece koja su uspješno završila edukaciju, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathemtics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo sedmu generaciju polaznika u Tuzli.
Program STEM akademije usmjeren je na razvoj logičkog razmišljanja, kreativnosti, kolaboracijskih, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, a kroz edukaciju u područjima programiranja, robotike, inženjerstva, elektronike, logike i dizajna, tehnologija u oblaku.

STEM djeca se u okviru akademije uče logici, istraživanju i promišljanju, programiranju, robotici, korištenju alata za obradu teksta, slike, zvuka i videa, upotrebi tehnologija u oblaku, sigurnoj i odgovornoj digitalnoj komunikaciji i kolaboraciji, kroz samostalan i timski rad.
Kroz igru, problemski i projektni pristup naši STEM genijalci će razviti svoje kompetencije, programersku i kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja.
Sveobuhvatni obrazovni program STEM akademije usmjeren je ka razvoju znanja i kompetencija neophodnih svakom pojedincu u digitalnom dobu, uvodeći polaznike u svijet njihove budućnosti.
Novi ciklus STEM akademije počinje 10.10.2020. godine.
Stoga požurite i prijavite svoje dijete online putem naše web stranice www.stem-akademija.ba.
Više informacija o programu STEM akademije možete dobiti putem e-maila stem@empirica.ba, na web stranici www.stem-akademija.ba, na tel. 063 043 088, te na FB stranici STEM akademije.
(Tuzlanski.ba)