Uživajte u čaroliji ilustracije: Italijanski umjetnik stvorio vlastitu avanturu- U svoje fotografije ubacuje poznate Disney likove

Svako pronalazi načine da se zabavi i time otjera dosadu, a sve to zavisi i od ličnih interesovanja, vještina i hobija koje neko posjeduje. Jedan od kreativaca je i italijanski web dizajner i ilustrator Luigi Kemo Volo koji je inače veliki fan Disney filmova i likova koje pomoću Photoshop-a ubacuje u svoje fotografije.


DeMilked piše da takvom vrstom umjerničkom izraza Luigi daje jednu sasvim novu dimenziju fotografiji, pa tako na njegovim društvenim mrežama možete vidjeti onu na kojoj grli tri dalmatinca ili šeta plažom sa Lilo i Stichom, a tu je i ona kako gleda televiziju zajedno sa Patrick Starom (Zvijezdom Patrikom).


Luigi se nije oduvijek bavio ilustracijama, ali mu je, kako je priznao, bilo potrebno mnogo vremena da pronađe svoj pravi poziv.


Karijeru je započeo kao konobar, nastavio kao honorarni fotograf, okušao se i kao ulični umjetnik, ali radio je i kao pisac. Poslije određenog vremena se vratio fotografiji da bi na kraju 2014. godine postao honorarni ilustrator.


Moglo bi se reći da je stekao mnoge vještine jer fotografije izgledaju realno i prikazane bez ijedne greške.


Kako je kazao Luigi na ovu kombinaciju stvarnosti i digitalne ilustracije ga je podstakao rođak te je naveo kako bi mu volio pokazati da je zapravo magija stvarna baš kao i ovi likovi.