Vedran Đekiću “Mala liska” za najboljeg glumca predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”

Vedran Đekić nagrađen je “Malom liskom” za najboljeg glumca predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”, koja je u petak navečer u Narodnom pozorištu u Mostaru otvorila sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2020”. 
Narodno pozorište Mostar - Javni poziv: Mostarska liska 2020Vedran Đekić nagrađen je “Malom liskom” za najboljeg glumca predstave “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”, koja je u petak navečer u Narodnom pozorištu u Mostaru otvorila sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska 2020”.
Predstavu Almira Imširevića, u režiji Admira Glamočaka izveo je ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo.
Stručni žiri festivala nagradio je Đekića, koji je istaknuo da mu je ovo prva nagrada.
– Zahvalio bih se svojoj ekipi koja me trpila, koja je bila uz mene i vrijedno su radili. Poslije Sarajeva, zapravo Mostar je najdraži i najbolji grad meni i mojoj porodici – kazao je glumac Đekić.
Na programu Mostarske liske večeras je predstava “Istina” autora Florijana Zellera, u režiji Željka Stjepanovića, nastala u produkciji Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke.
Festival će biti zatvoren 30. septembra dodjelom nagrada te izvedbom predstave u čast nagrađenih, a riječ je o predstavi “Čorba od kanarinca” autora Miloša Radovića, u režiji Riada Ljutovića, nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.
(faktor.ba)