Velika zabava, ali na vlastitu odgovornost: Europski grad u kojem se ljudi s posla vraćaju – plivajući (VIDEO)

Jedni tvrde da se na taj način žele rekreirati nakon posla, dok drugi žele izbjeći prometne gužve u gradu s oko 170.000 stanovnika.U ljetnim mjesecima stanovnici Basela šeću se ulicama grada s jarkim torbama u obliku ribe. Takozvani Wickelfisch zapravo je vodonepropusna torba koju koriste za spremanje svojih stvari kada se odluče zaplivati u Rajni.


Moćna europska rijeka u srpnju i kolovozu izvor je zabave za brojne građane ovog švicarskog grada na granici s Njemačkom i Francuskom.Pa iako prosječna ljetna temperatura u Baselu iznosi tek oko 25 Celzijevih stupnjeva, a Rajnu karakterizira vrlo brz i nepredvidljiv riječni tok koji se preporučuje tek najboljim plivačima – mnogi u njoj traže osvježenje.

Nerijetko ćete vidjeti poslovnjake kako nakon radnog vremena skidaju svoja odijela na obalama Rajne, spremaju ih u Wickelfisch, te plivajući kreću prema kući.Jedni tvrde da se na taj način žele rekreirati nakon posla, dok drugi žele izbjeći prometne gužve u gradu s oko 170.000 stanovnika.


Najveći broj kupača pliva na potezu između mostova Schwarzwald i Johanniter te pusti da ih struja povede nizvodno.Ne samo da je Rajna temperamenta rijeka namijenjena vrsnim plivačima već oko nje nema ni spasitelja. Želite li zaplivati u njoj, činite to na vlastitu odgovornost. Kako to izgleda u praksi, pogledajte u Youtube videu na profilu Claudiusa Rajchla.