Vlada FBiH odlučila da se ne sastaje do daljnjeg zbog velikih vrućina #odgovornost

Vlada Federacije BiH danas je donijela odluku da se sve njene aktivnosti prekinu do daljnjega zbog toplotnog vala koji je pogodio BiH. Kako navode nemoguće je raditi po ovakvoj vrućini i zbog toga su odlučili da ne rade sve dok ne zahladni. Još jedan razlog zbog kojeg je Vlada FBiH prestala s radom je i sigurnost svojih zaposlenika koji bi prilikom dolaska na posao mogli dobiti sunčanicu.

“Mi smo morali brzo reagirati kada smo vidjeli kolike nas temperature tek očekuju. Sada je prevruće, a bit će još i gore. Mi ne smijemo rizikovati zdravlje naših zaposlenika. Veliku pomoć u donošenju ove odluke dao je i gospodin Nedim Sladić koji je i najavio ove visoke temperature i ovom prilikom mu se zahvaljujemo. Vlada FBiH neće raditi sve dok temperature ne dođu do ugodnih 25 stepeni”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Mnogi građani FBiH smatraju da je ovo dobra odluka Vlada FBiH, jer u slučaju da se neko od političara razboli ne bi mogli obavljati svoju funkciju neko vrijeme i sve u Federaciji bi stalo. Pitali smo i doktore koliko je opasno raditi po velikim vrućinama.
“Jako je opasno. Još više su opasne nagle promjene temperature u slučaju političara, a to je ulazak i izlazak iz zgrade Vlade i službenih automobila gdje je uključena klima. Tako da preporučujem da to nikako ne rade dok malo ne zahladni”, rekao je Samir Toplomjer, doktor s KCUS-a.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.