Vlada FBiH zapošljava osobu koja će paliti klime ujutru prije dolaska političara #odgovornost

Velike vrućine koje pogađaju BiH nikako da stanu. Sve kategorije društva su na velikom udaru a posebno političari koji zbog vrućine ne mogu kvalitetno obavljati svoj posao. Vlada FBiH odlučila je tome stati u kraj. Naime, Vlada FBiH raspisala je konkurs za prijem radnika koji bi ujutru dolazio i palio klime prije dolaska političara kako bi im od samog jutra boravak u zgradi Vlade FBiH bio prijatan i ugodan.

“Vlada je odlučila zaposliti jednu osobu za taj posao jer kad političari dođu već je vruće i kasno je tada se klima upali jer se mora čekati dok se prostorija rashladi. Ne želimo da se naši političari osjećaju neugodno na poslu. Od sada pa sve do kraja ljeta oni će dolaziti u ugodno rashlađene prostorije i boravak ovdje bit će im puno prijatniji”, rekao je Ejub Mikrofon, glasnogovornik Vlada FBiH.
Pitali smo gospodina Ejuba i koje vještine treba imati osoba koja će biti zadužena za ovo poziciju, te kako će se vršiti selekcija prijavljenih.
Pa prije svega poželjno bi bilo da prijavljeni bude neki rod sa političarem. Onda poznavanje rada na računaru, engleski jezik i radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima su neophodni. Poznavanje rada klima i matematike da osoba može izračunati za koliko se prostorija može ohladiti kako bi znao kada treba uključiti klimu. Ne želimo da bude prehladno kada neki od političara dođe i tako doživi preveliki šok”, dodao je Ejub Mikrofon.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.