Vladi FBiH prioritet uvoz novih suncobrana #odgovornost

Vlada FBiH danas je donijela listu novih prioriteta kad je uvoz u pitanje. Na vrhu liste kao najprioritetnije stvar našli su se suncobrani. Ništa ne bi bilo čudno da BiH ne fali nekoliko miliona doza vakcina, a novi soj virusa je najavljen već za septembar. Kako navode mediji suncobrani bi se trebali uvoziti iz Kine gdje premijer FBiH gospodin Fadil Novalić ima već neka poznanstva i veze.
“Vidite morate sagledati i širu sliku. Suncobrani su nam sad više potrebni neko neke vakcine jer su velike vrućine. Mi ćemo sad uvesti suncobrane, a za vakcine ćemo vidjeti na jesen kad malo zahladni. Naravno kao i sve do sada suncobrani će biti vrhunske kvalitete i višenamjenski. Dogovorili smo uvoz suncobrana koji štite i od sunca i od kiše tako da se mogu koristiti cijelu godinu”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove informacije raspisan je i konkurs za vlasnike kafića i ugostiteljskih objekata kojima su namijenjeni ovi specijalni suncobrani. Potrebno je ispuniti nekoliko koraka kako bi ste ušli u razmatranje za suncobran, a više o tome reći će nam službenica na šalteru u Opštini Centar gospođa Ramiza Vikler.
Pored ovih osnovnih papira, dakle državljanstvo, rodni list i potvrda o nekažnjavanju potrebno je dostaviti i dokaz u kojoj ste stranci. To je jedan od ključnih dokumenata koji će se uzeti u razmatranje prilikom odabira ugostitelja koće dobiti suncobrane”, rekla je Ramiza Vikler, službenica na šalteru u Opštini Centar.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.