Vranić umjesto nabavke lijekova dao naredbu da se pojača nabavka limuna na Markalama #odgovornost

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, danas je izdao saopštenje u kojem je obrazložio rješenje za problematiku nestašice pojedinih lijekova koji su na esencijalnoj listi.

“Čitamo danima natpisa da fali svašta, od seruma protiv ujeda zmije, do nekih tableta koje pojačavaju imunitet. Ima ih milion vrsta, pa dok svako pronađe neke za sebe na koje nije alergičan, pa onda kasne dobavljači s obzirom na to da je korona i svi naručuju. Vjerujte bilo je more problema, ali ćemo ih od danas sve riješiti. Sastavili smo korigovanu esencijalnu listu lijekova koji se moraju nabaviti, za ostale ćemo koristiti alternative”, kaže Vranić.
Na esencijalnoj listi lijekova su se našla samo dva, Caffetin i Caffetin Menstrual, a sve ostalo će građani morati tražiti u prirodnom obliku.
“Ova dva lijeka će jedino ostati, obzirom da su kafane ponovo otvorene, a Caffetin je najbolji za glavobolju kada sastavi na mamurluk, i logično Caffetin Menstrual kako ne bi dolazilo da prevelikog broja razvoda brakova kada gospođe polude u onim danima. Ostalo sve gospodo možete pronaći na pijaci Markale, jer ćemo pojačati prodaju limuna. Molim lijepo, znamo da limun i C vitamin liječe sve, tako da ga treba koristiti za sve moguće situacije i u sve dijagnoze koje vam propiše doktor”, dodao je Vranić.
Vranić će iz budžeta izdvojiti oko 750.000 KM, kako bi se pokupovale dovoljne količine limuna za sve građane, i da ne bi došlo do eventualne nestašice.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.