Zastava je pala na nas FOTO konkurs

Pozdrav ljubiteljima fotografije! Pozdrav mobilnim fotografima!

Mala zajednica entuzijasta po prvi put organizuje festival kulture i umjetsnosti pod nazivnom “Zastava je pala na nas”.

Uzbuđeni smo što u skopu festivala možemo najaviti otvaranje našeg konkursa za fotografiju. Sa sve većom popularnišću kamera mobilnih telefona, želimo da vas ohrabrimo da snimate svijet oko sebe kroz objektiv vašeg telefona na kvalitetan i profesionalan način.

Tema ovogodišnjeg konkursa je Boje se ne boje, inspirisana je nazivom albuma kultnog benda Boje.

Želimo da pokažete svoju kreativnost i uhvatite čaroliju kroz svoj objektiv. Inspiracije svakako ne nedostaje. Jedva čekamo da vidimo vaše kreativne snimke.

Teme konkursa fotografije napravljene mobilnim telefonom:

  • Gradski pejzaž- Pokažite jedinstven karakter i suštinu grada kroz svoj objektiv.
  • Priroda- Uhvatite ljepotu prirodnog svijeta oko nas i uhvatite ih u njihovoj sjajnoj slavi.
  • Emocije- Zamrznite trenutak u vremenu koji hvata ljudske emocije.

Bilo da ste u užurbanoj pijaci, gledate kulturni ples ili se možda prepuštate nekoj ukusnoj uličnoj hrani, želimo da vidimo boje života iz vaše perspektive. Nevjerovatno je koliko možete snimiti samo sa mobilnim telefonom!

Da biste učestvovali, jednostavno pošaljite svoje najbolje mobilne fotografije do 15.07.2023. na email zastavajepalananas@gmail.com i imajte priliku da vaše fotografije budu izabrano tokom festivala. 50 fotografija biće izloženo od strane žirija, kao dio izložbe fotografija formata 10×15 tokom trajanja festivala.

Fotografije poslati na email i naznačiti u kojoj su kategoriji, također po želji dodati društvenu mrežu, email ili bilo koji drugi kontakt.

Pozdravljamo prijave iz cijelog regiona, a najbolje fotografije oćekuju uzbudljive nagrade. Zato ne dozvolite da vam se kamera telefona dosađuje i uhvatite suštinu kroz svoj objektiv. Jedva čekamo da vidimo vaše prijave i podijelimo radost festivala kroz ljepotu mobilne fotografije.

Ne propustite ovu divnu priliku da pokažete svoj talenat.

Srećan klik!

 

Preuzeto sa: zastava_je_pala_na_nas

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“