Završen predposljednji kviz za “12 dana mira”

Kvizopedija stigla i u Miliće.

26.09. u Milićima završen je predposljednji kviz koji se održava povodom Međunarodnog dana mira u sklopu kampanje „12 dana mira.“

Međunarodni dan mira obilježava se 21. septembra svake godine, utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini.

Kvizaši u Milićima  za svoje nagrade borili su se u Cafe sport Milići, a za prva tri mjesta i vrijedne nagrade koje ni ovaj put nisu izostavljene borilo se 10 timova.

Pobjedu i nagrade prvog kviza osvojili su timovi:

  1. mjesto Young boys
  2. mjesto Amogusari
  3. mjesto KETUŠE

 

Na drugom kvizu pobjednici su bili:

  1. mjesto tim Amogusari
  2. mjesto Elitni odredi
  3. mjesto Okorci

 

Ljubav i mir osigurani su i u Milićima, a „12 dana mira“ 29.09.(četvrtak) u 19:30 stiže i u Bijeljinu u Pub Praha, te vas pozivamo da ne propustite posljednji kviz i da se prijavite i budete jedan od timova koji će i u Bijeljini osvojiti vrijedne nagrade našeg tima.

 

Ova aktivnost se realizuje u sklopu UN BiH kampanje “12 dana mira” zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.