Željko Komšić osvojio više samoizolacija nego mandata u Predsjedništvu BiH

Najveći Bošnjak među Hrvatima i najveći Hrvat među Bošnjacima Željko Komšić, ponovo će morati u samoizolaciju zbog nedavnog susreta s Fadilom Novalićem, za kojeg se potvrdilo da ima koronavirus. Komšiću ovo nije prvo iskustvo od početka pandemije, te je sada u velikoj mjeri postao profesionalac po pitanju izolacije.
Borac protiv 'BiH tri naroda' s Titovom slikom u uredu: Tko je ...
“Ah, šta da vam kažem, krenulo me pravo. Ponovo sam se zadesio na krivom mjestu u krivo vrijeme, ali Bože moj, takva mi je sudbina i ja je prihvatam. Preživio sam rat i evo preživljavam političke sukobe preko 20 godina, muški ću se nositi i s ovim problemom. Mogućnost da ste zaraženi vam je kao i predsjednički mandat, prvi put je malo strah ali kasnije se naviknete”, rekao nam je Željko Komšić.
Komšić je već pretekao sam sebe po pitanju samoizolacija koje je osvojio za redom, te bi se u skorijoj budućnosti mogao okrenuti karijeri pacijenta, a ne političara.
“Sada sam u svega dva mjeseca osvojio 113. samoizolacija, pa me moja raja iz nekadašnjeg Joint Union navijačke ekipe zeza da sam sada profesionalni pacijent, ovdje stavite smijeh u tekstu, jer to tako uvijek ide. Ovaj period ću taman da iskoristim da se fino odmorim i pripremim za buduće političke pobjede, za koje ne vjerujem da će ih biti mnogo, ali eto treba tako pričati kao da smo najjači. To je meni objašnjavao ovaj jedan dečko što se bavi političkim marketingom. Nadam se da će nalazi biti negativni i da se neću dovoditi u situaciju da ponovo idem u karantin”, dodao je Komšić.
Komšiću će se period koji je proveo u samoizolaciji sada pisati kao vojni staž, obzirom da je služba visokog rizika.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.