Vladi Federacije dodijeljen doživotni tehnički mandat #SJAŠITE

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je već dvije godine u tehničkom mandatu i tako odlično funcioniše. Tenderi prolaze, autoputa nema, puta pacijenta nema i većina građana ne zna ni šta je nadležnost te vlade. Znači idealno. Plata ide, a odgovornosti nema.
Uhapšeni premijer FBiH Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić |  Radio Televizija BN
S obzirom na to da se na federalnom nivou natežu SDA i HDZ oko izbornog zakona, Parlament Federacije BiH je odlučio da dodijeli doživotni tehnički mandat trenutnoj Vladi FBiH.
“Nešto smo razmišljali i došli smo do zaključka da je najlakše ovako. Ne zato što mi želimo doživotnu krizu već zato što HDZ BiH ne da da se razvijamo. Mi još 20 godina možemo to ponavljati, isto kao i ove dvije i nama je super. Ova tehnička vlada će ostati do kraja života svih članova Vlade i tako ćemo, polako, saburli s vremenom smijeniti jednu po jednu osobu. Mislim da se ni oni neće žaliti. Pos’o je dobar, a para laka”, kaže Salko Zildžić, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.
Za ovu priliku smo kontaktirali i drugu stranu, tj. HDZ BiH koji su rekli da su u potpunosti saglasni s ovom odlukom svojih kolega iz SDA.
“Odlično su ovo kolege skontale. Nama je svakako najbitnije da se ne diraju kladionice, Međugorje, Hutovo blato i generalno Zapadna Hercegovina. Sve dok tamo porez i korupcija funkcionira, mi ćemo biti sretni. Naravno i dok držimo ministarstva financija i pravde. Guraćemo ovu priču o majorizaciji i izbornom zakonu dok god možemo i lijepo nam je”, zaključio je Ante Baković, zastupnik HDZ-a BiH.
Građani će mirno sjediti i gledati sve ovo kao i obično.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.