Zerina Karić – Apsurdnosti države i obrazovnog sistema!

Working from home during coronavirus? 6 tips to make it work
APSURDNOSTI DRŽAVE I OBRAZOVNOG SISTEMA:
Nakon “zabrinutosti” države i kriznog štaba za zdravlje studenata donosi se odluka o prekidanju nastave u trajanju od 14 dana, JER JE STANJE ALARMANTNO. Ubrzo nakon toga prekida se rad sportskih klubova, fitnes centara jer i sport narušava zdravlje. Nastavljaju nesmetano raditi tržni centri, ugostiteljski objekti i jako nam edukativne kladionice i nargila barovi.
KOLIKO NELOGIČNOSTI U OVOJ ODLUCI?
Podržavam privrednike i obrtnike naravno, zadnja godina ih je dovela do pitanja egzistencije, i baš zato što su pružili otpor i nastavljaju raditi ali u OBRAZOVNOM SISTEMU NIKO NE PRUŽA OTPOR ZATVARANJU.
ZAR NE BI OBRAZOVNE USTANOVE TREBALE BITI ZADNJE KADA JE U PITANJU LOCK DOWN?
Ali to nije sve. U najvećem jeku pandemije (po njihovom navođenju) zbog kojeg smo primorani preći na online režim nastave (iako niti jedan student nije za tu opciju) ORGANIZUJE SE ISPITNI ROK!??
Ne dopuštate nastavu ali možete ispite organizovati, jer korona sačeka 90 min dok ste na ispitu pa onda napada.
Ko koga ovdje više laže? Tortura se trpi već godinu dana, rješenja nema, samo nelogične i nenormalne odluke iz dana u dan. SPUT kao jedna jako ozbiljna organizacija koja se zalaže za studente (jel te) godinu dana ništa nije uradila osim se izborila za bezuslovni prelazak a to što nema ko i gdje držati nastavu nije uopšte bitno. Pored toga, najavljuju proteste za koje se nije uradio ni prvi korak, tj. najava u Mup-u!!!!
Ne znam na čijoj su strani uopšte i zamolila bih ako ne znaju raditi svoj posao da istupe, ima ljudi koji znaju i žele.”
(facebook)