Živa biblioteka – DKC Sarajevo (Dom Pisaca) Sarajevo

Živa biblioteka je interaktivni koncept koji potiče dijalog i razumijevanje između različitih skupina ljudi u svrhu rušenja postojećih stereotipa i predrasuda prema manjinskim zajednicama. Zasniva se na ideji gdje sudionici imaju priliku “posuditi knjige” sa kojima se mogu upoznati i razgovarati. Svaka “knjiga” u živoj biblioteci predstavlja osobu koja ima specifično iskustvo ili perspektivu na neku temu, ovaj put su to: nacionalnost, mentalno ili fizičko zdravlje, rodni identitet, seksualnost, invaliditet.

Ove godine Živu biblioteku organizuju Naida Hajro i Merjem Mašić uz podršku DKC-a Sarajevo, Sarajevskog Otvorenog Centra, Fondacije CURE, Udruženja Tavan i Fondacije Krila Nade.

Živa biblioteka će se održati u prostoru DKC Sarajevo (Dom Pisaca), na adresi Kranjčevićeva 24, u nedjelju 04.06.2023. godine sa početkom u 14 sati.

Pozivamo vas sve da budete dio ove priče i da zajedno dijelimo značajna iskustva.

“Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi