ZVANIČNO- Zbog korone otkazan festival EXIT- Radi se na novome datumu

Organizatori Exita su objavili da je zbog epidemiološke situacije u Srbiji definitivno odlučeno da festival neće biti održan u augustu ove godine kako je planirano.
Organizatori su isprva sa sigurnošću rekli da će broj posjetilaca morati biti smanjen, no festivalska ekipa je danas objavila da će događaj na Petrovaradinskoj tvrđavi biti u potpunosti otkazan.


“Novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces koji iziskuje vremena pa vas molimo za još malo strpljenja. Do kraja mjeseca ćemo objaviti datume za EXIT 2021. godine, a uskoro stiže i obavještenje u vezi sa prijavama i opcijom za refundiranje”, stoji u saopćenju Exita. Ove godine je Exit trebalo da slavi jubilarnih 20 godina postojanja, već su bila najavljena brojna svjetska poznata imena iz svijeta muzike, a imena mnogih izvođača je tek trebalo da bude otkriveno.

Međutim, epidemiološka situacija se u Srbiji, ali ni ostatku svijeta ne smiruje stoga bi održavanje Exita bilo rizično. Mnogi veliki festivali širom svijeta su zbog pandemije morali biti otkazani stoga je bilo pitanje vremena kada će se to desiti i srbijanskom “kralju festivala”.