15 stvari koje možete raditi online kada vam je dosadno (a znamo da jeste)

Koji je dan kućnog karantina?
Ma, više ni ne brojimo. Smjenjuju se jutra i noći, raspoloženja, temperature, od upekle zvijezde stigli smo i do snijega.
Mozak juri u krugovima, pa i preskače. Pločice su blistave, fuge kompletno sređene. Nokti nalakirani, punđe ponosno štrče visoko na vrh glave.
Imamo sve nove aplikacije, savladali smo zoom (i uključili filtere, hvala lijepo), veoma odraslo ispijamo vino pred ogledalom i vježbamo unutrašnje monologe.
Otvorimo knjigu, zatvorimo knjigu. Počeli smo ambiciozno da gledamo serije od 9 sezona ispočetka. I da – znamo da bi bilo najbolje ovaj period iskoristiti za ozbiljan rad, kurseve Ivy škola, novi jezik, virtuelnu posjetu muzejima, dovršavanje teze i uopšteno rad na sebi.
Ali… Nije lako, dok misli vitaju od nemila do nedraga, možda nije loše sebe pustiti na miru. I priuštiti si malo smeha, skretanje misli level pro, sve one gluposti koje ste mislili nekada da uradite, pa nikada niste… Vodimo vas na online turu potpuno bespotrebnih stvari koje možete da radite na internetu. Samo izvolite.

1. Kreirajte sopstvene Mimove
Svi ih obožavamo! I šta radimo ovih dana? Šerujemo najzabavnije do iznemoglosti. Ako imate ideju za neki, idite na Meme generator i pošaljite nam svoje kreacije. Bonus poeni idu za pravljenje sopstvenih emotikona na Whatsapp-u.
2. Rješavajte kvizove
Ima nešto beskrajno privlačno u tim pitalicama koje nam nude odgovor na svemirski bitna pitanja kao što su „koja ste pizza“, ili „da li ste Posh Spice“. Takođe možete testirati svoje znanje iz antičke umjetnosti, istorije XX vijeka i zanimljive geografije. Pažnja, lako se možete navući.
3. Guglajte sebe
Ovo je „big no“ u regularnoj situaciji, ali sada hajde što da ne. Možda otkrijete neki zabavan tekst, možda nađete novog neprijatelja. Ko zna! Možda vas to inspiriše da sredite svoj SEO trag.

4. Glasajte
Ima li smisla u rangiranju svega na ovom svijetu? Pa i da i ne, ali zašto ne biste sat vremena potrošili na glasanje o svemu najnebitnijem ikada. Tako pomažete budućem svijetu da sagleda pop kulturu, sto posto.
5. Isprobajte nove dejting aplikacije
Koja je poenta? Pa koja je poenta bila i ranije? Ove okolnosti vam dopuštaju da se sa nekim konektujete old school, veoma u stilu Jane Austen. Toliko je jedinstvena situacija, da je bezveze da preskočite malo digitalnog udavaranja u vrijeme korone.
6. Igrajte igrice
Da! Napokon! Sjetite se svih onih dana koji su se razvlačili kao žvaka, a prekidali ste igru samo da svratite do kuhinje. Haleluja, imamo pravo na novi krug. Možete početi odmah na ovom linku, ako ste za malo testiranje sreće.

7. Hakujte život
Gomila kratkih snimaka koji vam konstantno iskaču dok guglate nešto bitno za posao: „kako namjestiti krevet“, „kako oljuštiti ananas“, „kako savršeno izvući alajner“? Vrijeme je da sve to odgledate i ovladate novim trikovima.
8. Pop!
Znate onu foliju sa mjehurićima u koje se pakuju lomljive stvari, da? I znate koliko je zabavno i opuštajuće bušiti te mjehuriće. E pa to možete da radite i online, nema na čemu.
9. Čitajte stripove
Postoji sajt na kome možete kliktati na dugme „random“ i on će vam u beskraj izbacivati sarkastične ilustrovane pričice.

10. Trenirajte mozak
Rastjerajte brain fog sa super igricama i mozgalicama.
11. Napokon savladajte natalnu kartu
Unesite podatke, dobićete svoje pozicije zvijezda. A sada imate i vremena da se posvetite svim tim nijansama vaše ličnosti.
12. Isplanirajte putovanje iz snova
Da, da, znamo da je putovanje trenutno zabranjena kategorija. Ali to samo znači da ne morate ništa da radite nabrzaka, naprotiv ovoga puta možete konkretno da se posvetite, pa rešite jednačinu: kada, s kim, kako, koliko. Srećan put, nekada.

13. Putovanje u prošlost
Da li je važno koja je pjesma bila prva na Bilboard listi na dan kada ste se rodili? Možda i ne, ali hajde da saznamo. Ovaj sajt vam daje tu mogućnost u samo par klikova.
14. Neka sve bude okej
Ovo nam je potrebno više nego ikada. Tako da kliktanje na ovaj sajt se računa skoro kao aktivizam.
15. Nahranite gladne
A zaista vaša dokonost može i biti aktivizam, sajt Freerice i WFP (World Food Programe) će za svaki vaš tačan odgovor donirati hranu ugroženim ljudima.
lolamagazin.com/