Ajla Čaušević: OVA Handmade Products – DIGITALNA AKADEMIJA

CAT Bosna i Hercegovina svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudila je mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama.

Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu prvu Digitalnu akademiju za menadžere društvenih mreža!

Digitalna akademija okuplja 24 najmotivisanija mlada menadžera društvenih mreža iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini, došlo je vrijeme da vam predstavimo Ajlu Čaušević, koja nam dolazi iz OVA Handmade Products.

Čaušević Ajla, ima 19 godina i dolazi nam iz Visokog. Autorica je dvije knjige. Već dugo godina kako kaže volontira u različitim organizacijama. Radi na dva portala, na jednom ispunjava funkcije novinarke i fotografkinje, a na drugom portalu je urednica.
Napisala je scenarije, snimala i montirala preko sedam kratkometražnih filmova i jedan dugometražni. Najveća želja joj je da svijet bude bolje mjesto za sve, upravo zbog toga ponekad je zovu Don Quijote.
OVA Handmade Products je brend grupe žena iz Goražda koje žele da sačuvaju tradiciju od zaborava dajući joj potrebni dašak modernog. OVA brend proizvodi: torbe, ćilime, jastuke, unisex ruksake i podne jastuke.
Dio si prve CAT Digitalne Akademija, koja su tvoja očekivanja?
“Na CAT DIGITALNU AKADEMIJU sam se prijavila iz dva razloga, prvi je jer sam željela pomoći ženama iz Goražda da privuku što više ljudi na svoje duštvene mreže te samim tim postanu prepoznatljiviji brend, a drugi razlog je jer sam i sama željela naučiti nešto novo o online kampanjama. Očekujem da ću poslije akademije biti uspješnija u promovisanju OVA proizvoda.”
Online aktivizam, šta smatraš da su njegove prednosti i da li postoje mane?
“Smatram da je online aktivizam više nego odličan jer se moguće boriti za promjene gdje god se nalazili u nekom momentu. Pomoću online aktivizma možemo doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici, domovini, a ponekad čak i svijetu.”
Koja je tvoja poruka mladima u Bosni i Hercegovini?
“Budite promjena koju želite vidjeti u svijetu.”
Online aktivizam u Bosni i Hercegovini dolazi na velika vrata!