Ismar Ajkunić: KULT Gradačac – DIGITALNA AKADEMIJA

CAT Bosna i Hercegovina svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudila je mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama.

Stoga u želji da svoje znanje prenesemo i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji sa eminentnim omladinskim radnicama iz Srbije Ivanom Volf i Marinelom Šumanski donosimo našu prvu Digitalnu akademiju za menadžere društvenih mreža!

Digitalna akademija okuplja 24 najmotivisanija mlada menadžera društvenih mreža iz organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini, došlo je vrijeme da vam predstavimo Ismara Ajkunića, koji nam dolazi iz KULT-a Gradačac.

Ismar Ajkunić, ima 15 godina i dolazi nam iz Gradačca.
Ismar dolazi ispred KULT Gradačac, to je ujedno i organizacija u kojoj sam je započeo svoj aktivistički angažman. KULT je organizacija koja se bavi mladima i njihovim problemima. Pruža dosta prilika za mlade iz Gradačca.
Dio si prve CAT Digitalne Akademija, koja su tvoja očekivanja?
“Prijave za digitalnu akademiju sam vidio preko društvenih mreža CATBiH-a, i zaintrigiralo me… Pošto sam već bio PR u raznim NVO, od kojih je jedna KULT Gradačac, odlučim se prijaviti.. Želim da naučim detaljnije o vođenju društvenih mreža i online kampanja. Očekujem da zajedno sa ostalim kolegama dosta toga naučim (o društvenim mrežama, online kampanjama i raznim alatima koje ćemo koristiti kroz akademiju).”
Online aktivizam, šta smatraš da su njegove prednosti i da li postoje mane?
“Najveća prednost je definitivno pristupačnost… Iz bilo kojeg dijela svijeta se možemo pridružiti na seminar i slično.. Također, dosta je i jeftinije samo održavanje radionica i sličnih sadržaja. A sve što ima svoje prednosti, ima i mane… Poslije 3 mjeseca online rada, moram reći da je dosta zamarujuće, nema tu ta konekcija koju bi dobili uživo.”
Koja je tvoja poruka mladima u Bosni i Hercegovini?
“Ne odustajte, radite i trudite se, neko će vaš rad uvijek prepoznati.”
Online aktivizam u Bosni i Hercegovini dolazi na velika vrata!