Bakir Izetbegović pristao na intervju kod Hadžifejzovića, ali da Senad ne bude tu #odgovornost

Bakir Izetbegović predsjednik SDA je odgovorio na poziv novinara Senada Hadžifejzovića s FACE TV-a za gostovanje u Centralnom dnevniku. Gospodin Izetbegović poslao je producentima dnevnika listu zahtjeva koje ova tv kuća treba da ispuni ukoliko žele da gospodin Izetbegović dođe na gostovanje.

“Moj kabinet je danas poslao listu uslova koje oni moraju ispuniti kako bi ja gostovao u dnevniku. Svakako jedan od glavnih uslova je da mi se dostave sve pitanja unaprijed i naravno da radim intervju sam sa sobom. Znači da Senad Hadžifejzović nije tu. Jedino ako se svi moji uslovi ispune pristat ću da u petak budem gost u Centralnom dnevniku”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Iz FACE TV-a oglasili su se i poručili gospodinu Izetbegoviću da neke od uslove koje je postavio nije moguće ispuniti.
“Pitanja možemo dati iako nije praksa kod nas. Gospodin Hadžifejzović je pristao da radi intervju na kojem neće prisustvovati, ali naišli smo na veliki problem, jer je gospodin Izetbegović tražio da se iz Predsjedništva BiH donese fotelja bošnjačkog člana predsjedništva kako bi mogao sjesti. Također zahtjev da kupimo magistarsku diplomu u Zagrebu za gospođu Izetbegović je nemoguće ispuniti zato što kupovina diploma nije praksa u Hrvatskoj”, rekao je Nedim Želja, producent Centralnog dnevnika.
Iz svega ovoga može se vidjeti da gospodin Izetbegović ima posebne uslove kada je FACE TV u pitanju, te da su male šanse da ga u petak vidimo u Centralnom dnevniku u ovom desetljeću. Pomoć pri rješavanju jednog od problema ponudio je gospodin Hazim Plagijat koji će besplatno napraviti repliku fotelje iz Predsjedništva BiH kako bi se gospodin Izetbegović osjećao što ugodnije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.