Barbados će omogućiti radnicima iz cijelog svijeta da se presele na karipsko ostrvo jednu godinu

Barbados će omogućiti radnicima iz cijelog svijeta da se presele na karipsko ostrvo na jednu godinu, prema novom planu koji se trenutno razmatra.Premijerka Mia Mottley predložila je ovu novu politiku kao odgovor na utjecaj koronavirusa na putovanja.Prema ovom planu, posjetioci bi imali mogućnost višegodišnjeg boravka na idiličnom ostrvu, nakon otvaranja svojih granica za međunarodne posjetioce 12. jula, piše Independent.


“Barbadoski pečat dobrodošlice. Ne morate raditi u Evropi ili Americi ili Latinskoj Americi ako možete doći ovdje, raditi nekoliko mjeseci i vratiti se”, kaže Mottley. Turizam čini 40 posto BDP-a zemlje, a 30 posto radne snage zaposleno je u industriji.

“Kako bi te stvari odjeknule, moramo da ponudimo ljudima svjetsku klasu. Vlada se zalaže za saradnju s vama na promociji novih koncepata poput 12-mjesečnog Barbadosovog pečata dobrodošlice, priliku da otvorimo naše granice osobama koje putuju i potrudimo se da budemo gostoprimljivi kao i uvijek”, dodala je Mia.

Prijedlog slijedi odluku mnogih kompanija širom svijeta da pređu na virtuelne dogovore, zbog ograničenja koja su uvedena kao mjera sprečavanja koronavirusa. Istraživanje koje je za The Independent proveo YouGov otkrilo je da mnogi radnici žele više fleksibilnosti kada je riječ o radu na daljinu nakon ublažavanja mjera. Više vremena za porodicu, vježbanje i izlet nisu navedeni kao faktori koji doprinose uglavnom pozitivnom radnom iskustvu na daljinu za ispitanike.

Izvor:Klix