BiH bi do 2076. mogla imati kolektivni imunitet na sezonsku gripu #odgovornost

Zdravstveno stanje građana naše zemlje iz dana u dan sve je bolje. Ukoliko se nastavi ovakvim tempom, kolektivni imunitet bi se mogao steći do sredine 2076. godine, što bi u velikoj mjeri rasteretilo zdravstveni sistem.
Sebija Izetbegović kaže da ništa nije kriva: Neću podnijeti ostavku, nije  me Zvizdić postavio | Raport.ba
“Pohvalila bih građane zbog disciplinovanog ponašanja. Veliki broj njih polako dobija imunitet na sezonsku gripu, i za svega nekoliko generacija mi bi se mogli riješiti trajno ovog oboljenja. To bi nam mnogo pomoglo da relaksiramo naš zdravstveni sistem, koji je trenutno prenatrpan i jedva se borimo s pandemijom. Nakon 2076. godine, svaka zima će biti lakša da se borimo s koronavirusom, jer više nećemo imati problema sa sezonskim gripama”, ističe direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović-
Nakon pobjede nad sezonskom gripom, Sebija je najavila aktivnu borbu s koronavirusom. Još jednom je pozvala sve građane na strpljenje i nastavak dobre saradanje s vlastima u borbi protiv pandemije.
“Moramo djelovati korak po korak, ne smijemo sebi dopustiti da se borimo na više frontova, jer ćemo izgubiti. Ovako ćemo za svega nekoliko generacija srediti gripu, a onda je na budućim pokoljenjima da pobijede koronavirus. Jedina zabrinjavajuća činjenica, što bi se do tog momenta mogao drastično smanjiti broj populacije, ali Bože moj, mi dajemo sve od sebe i bićemo istrajni u ovoj borbi”, dodala je Sebija.
Prema okvirnim procjenama, borba s koronavirusom bi trebala završiti do 2147. godine, a do tada bi u Bosni i Hercegovini moglo ostati ukupno oko 47.000 stanovnika
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.