Članovi Predsjedništva BiH uoči sastanka u Briselu naručili po h/amajliju #SJAŠITE

Sudbonosni sastanak koji se trebao održati u martu, pomjeren je zbog pandemije koronavirusa, a naša tri jahača odlaze naredne sedmice u Brisel, kako bi polagali ispit da li je Bosna i Hercegovina spremna da pristupi Evropskoj uniji. Ne birajući sredstva za što bolji ishod sastanka, odlučili su se da probaju sve metode.
Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović  položili zakletvu
“Danas smo putem Skype-a održali vanredni krizni sastanak, kako bi se dogovorili šta gore da radimo i kako da se postavimo. Iskren da budem, male su nam šanse da bilo šta postignemo, zato smo se usaglasili da koristimo sva raspoloživa sredstva, kako bi što bi naš narod rekao, naveli vodu na svoj mlin. U narednih nekoliko dana ćemo naručiti sredstva koja su nam potrebna da spremni odemo na sastanak”, rekao je Željko Komšić.
Trojka je za čudo postigla dogovor u jako kratkom vremenu, a Šefik Džaferović će biti zadužen za nabavku potrebne logistike, kako bi se moglo izaći na megdan sa silama Brisela.
“Šefik poznaje tu neku ženu iz Visokog koja pravi h/amajlije, koje ćemo nositi na ruci za sreću. Njemu će da prouči na nju, ja sam rekao da moju pošalje u Ostrog da popovi dole prebace molitvu adekvatnu za pravoslavlje, dok se Komšić izjasnio da mu je svejedno hoće li mu ona proučiti dovu ili da je šalje franjevcima. Poznavajući njega, prije će pristati da mu prouče na nju, ali da ne ulazim sad u to. Bitno je da postignemo dogovor”, rekao je Milorad Dodik.
Pored relikvija za sreću, članove predsjedništva će na aerodromu ispratiti grupa žena, koje će prosuti vodu kako bi ishod bio što bolji.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.