Čović optužio Bošnjake u SAD-u da majoriziraju Amerikance i da im nameću predsjednika na izborima #SJAŠITE

Doživotni predsjednik HDZ BiH i zvanični vladar Hrvata u Bosni i Hercegovini Dragan Čović, izrazio je svoje nezadovoljstvo povodom izbora u SAD-u. Naveo je da se sada Amerikanci suočavaju s problem koji Hrvati u BiH imaju već 25 godina.
Would Biden or Trump recover lost jobs, boost the economy faster?
“Želim ovom prilikom da ukažem na jedan problem koji mi Hrvati imamo sve ove godine nakon rata. Želim da se narod SAD-a probudi i shvati moje riječi ozbiljno, prije nego bude kasno, jer se tada nećete moći vratiti nazad. Bošnjaci kada vam jednom nametnu predsjednika, tu vam je kraj. Nama su to učinili davno i mi i dalje beznadežno plivamo i pokušavamo se izboriti s tim problemom”, kaže Čović.
Prvi u Hrvata dodaje da je volja naroda SAD-a da ponovo Trump pobijedi, ali da će Bošnjaci učiniti sve da korist ode u ruke Bidena.
“Očigledno je da SAD želi da ide desno, kao i sav normalan zapadni svijet. Veliki broj Bošnjaka koji živi tako će glasati za Bidena, i upravo će oni biti razlog zbog kojeg će Bidenova pobjeda prevagnuti. Molim vas da ovo shvatite krajnje ozbiljno i da im ne dopustite da vam nameću predsjednika, kao što to čine nama ovdje u Bosni i Hercegovini”, dodao je Čović.
Iako Bošnjaci imaju državljanstvo SAD-a, Čović ističe da je to samo paravan, koji je potrebno otkriti i ukloniti čim prije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.