Dodik počeo da hapsi opozicione političare zbog narednih izbora #odgovornost

Nebojša Vukanović, prvi je na listi za odstrel Milorada Dodika, koji je već uveliko počeo da se priprema za naredne izbore. Umjesto da ulaže u plakate, Dodik je osmislio bolju i efikasniju strategiju.

“Nešto neki dan kontam, s obzirom na to da smo ekonomski dobro kehnuli zbog pandemije, zašto bih ja odvajao milione iz budžeta da finansiram političke stranke. Još po belaju, pola od tih para ode opoziciji, koju ne mogu smisliti očima za njihovu kampanju. I tako je u razmišljanju dođem na ideju, zašto uopće da imamo izbore? Mislim, ne mogu direktno ukinuti izbore, ali mogu napraviti takvu situaciju da držim monopol po pitanju glasanja”, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.
Kada već drži sve policijske, sigurnosne i sudske organe u Republici Srpskoj, Dodik je jednostavno odlučio izdati depešu da se svi opozicioni političari pohapse.
“Evo spengali smo onog Vukanovića, u narednim danima ćemo masovno hapsiti. Kontam, bolje da ih sve pohapsim, neka im sudije namjeste po 15, 20 godina zatvora i ljepota. Nakon toga ćemo razmišljati o narednim koracima, ali mislim da im neće pasti na pamet da se vrate u politiku nakon izlaska, ukoliko ikad izađu. Jeftinije brate, poslao jedan mail, nema troškova, policija završi posao i vozdra. Ja ću reda radi okačiti koji plakat u Laktašima, taman da svaki kandidat dobije po jedan glas, mi smo uzeli izbore”, dodaje Dodik.
Dodik je već sa svojim uskim timom saradnika počeo pripremati raspored ko će da preuzme koju funkciju nakon narednih izbora, kako bi sve teklo k’o med i mlijeko.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.