Milorad Dodik naručio 30 tenkova naziva “Mirni razlaz” iz Rusije #odgovornost

Nakon jučerašnje press konferencije na kojoj je Milorad Dodik kao po običaju puno pričao, a ništa nije rekao oglasio je institut za proučavanje ponašanja Milorada Dodika iz Žepča. Kako su naveli iz dopisa situacije je krajnje ozbiljna.
Milorad Dodik: Bošnjaci su arogantniji u BiH nego što su Srbi bili u  Jugoslaviji - Večernji.hr
“Proučili smo svaku riječ gospodina Dodika i došli do zaključka da on uopće ne zna šta želi. Ako se osvrnemo na prijašnje konferencije jasno se vidi da je potpuno preokrenuo priču. Najviše problema smo imali s rečenicom “čekamo mirni razlaz”, ali na kraju smo došli do zaključka da je gospodin Dodik naručio 30 tenkova koji se zovu “Mirni razlaz” iz Rusije i da njih čeka”, rekao je Mirko Analiza, osnivač instituta za proučavanje ponašanja Milorada Dodika iz Žepča
Nakon ovih šokantnih informacija kontaktirali smo i rusku kompaniju koja se bavi proizvodnjom tenkova.
“Tačno je da trenutno proizvodimo tenkove “mirni razlaz” koje je naručio Milorad Dodik. Moram vam reći da se ljudi ništa ne brinu naručena je samo karoserija tenkova tako da će tenkovi biti isporučeni bez motora ili bilo kakve elektronike”, rekao je Vasilij Cijev predsjednik ruske kompanije za proizvodnju tenkova iz Moskve.
Otišli smo i do Milorada Dodika kako bi nam dodatno razjasnio o čemu se ovdje radi.
“Pa kako da vam kažem. Nije bilo više para. Imali smo dovoljno novca samo za karoseriju, ali smo se dogovorili da na svakoj karoseriji bude nacrtana zastava Srbije. Ja mislim da je psihološki efekt ipak najbitniji. Kad mi te tenkove postavimo na granicu s Federacijom bez obzira na to što tenkovi nisu sposobni za rad njima neće biti svejedno”, poručio je Milorad Dodik.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.