Dodik zabranio sunčanje: Sve tamnije osobe će biti prebačene u FBiH #SJAŠITE

Problemi oko smještaja migranata u Federaciji Bosne i Hercegovine još uvijek traju. Republika Srpska je jasno dala svoj stav da ne želi migrante, a od nedavno su i pojačane policijske patrole duž entitetske granice. Dodik je također izdao depešu i uputu građanima čega se moraju pridržavati.
DODIK NAJAVIO INVESTICIJE: Iduće godine gradimo bolnicu i ...
“Vidite šta migranti rade po Federaciji i mi te probleme ne želimo. Pojačao sam policijske patrole i deportujemo nazad svaku grupu koja pokuša preći granicu. Neka tamo hodaju po Federaciji, svakako su muslimani, njima ne smetaju a nama ne trebaju. Republika Srpska ima dovoljno svojih problema i ne trebaju nam dodatni. Bošnjaci su ih pustili unutra i nek se oni brinu o njima, mi nećemo”, rekao je Dodik.
Kako bi se stvari bolje držale pod kontrolom, Dodik je odredio policajcima da sa sobom nose mjerač bjeline, te da deportuju sve osobe koje su tamnije od dozvoljenog.
Ovom prilikom apelujem i Srbima da se ne sunčaju, jer će u suprotnom biti deportovani. Sve policijske patrole sa sobom nose mjerač bjeline i sve osobe koje budu tamnije od dozvoljenog ćemo prebaciti Bošnjacima. Dakle migranti, Hrvati, Bošnjaci, Srbi, sve ćemo poslati tamo. Molim javnost da ozbiljno shvati ovu moju poruku prije nego što bude kasno. Dakle kupite zaštitu za sunce i nećete imati problema”, dodao je Dodik.
Svi članovi SNSD-a će na kućnu adresu dobiti paket proizvoda za zaštitu kože od sunca, minimalni faktor 50, kako slučajno ne bi greškom nekog deportovali u veći entitet u Bosni i Hercegovini.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info