Doktori u BiH počeli tući pacijente bejzbol palicama #odgovornost

Kako sve na svijetu napreduje tako je napredovala i medicina. Sistem školovanja za zvanje doktora je skroz drugačiji nego prije 20 godina. Sada su neki od obaveznih predmeta u školovanju za doktora arogancija, bezobrazluk, te profesionalno ispijanje viskija. Posjetili smo jednu srednju Medicinsku školu da vidimo o čemu se tu radi.
doktor | RTV SLON
“Vremena se mijenjaju mi moramo svoje učenike pripremiti na sve što ih može zadesiti na radnom mjestu. Trenutno je u planu da dovedemo po jednog profesionalnog bejzbol igrača, kako bi učenike mogao naučiti pravilno udarati pacijenta bejzbol palicom. Što se tiče ostalih predmeta kao što su arogancija i profesionalno ispijanje viskija, u srednjoj školi se radi samo teoretski dio dok se praktični dio primjenjuje tek na fakultetu”, rekao je Abdulah Vizita, direktor srednje Medicinske škole u Kaknju.
Nakon ovog pojašnjenja direktora srednje škole uputili smo se na Medicinski fakultet u Sarajevu da provjerimo šta studenti misle o svemu ovome.
“Pa mislim da su ovo realni predmeti koje moramo najbolje poznavati. Recimo ako netko dođe i traži uputnicu za bolnicu, mi moramo znati kako se od toga odbraniti i izbjeći izdavanje iste. Ako kojim slučajem stvari krenu pogrešnim putem i dođe do fizičkog obračuna tu je bejzbol palica koje će od druge polovine 2021. godine postati obavezni inventar svake zdravstvene ustanove. Sreća pa nas je gospodin Tomas Lee profesionalni igrač bejzbola naučio kako se pravilno rukuje ovim rekvizitom”, rekao je Hamid Stetoskop, student prve godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.