Doživite novo virtuelno iskustvo! – 3D virtuelni festival “Pusti priču da živi”

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) vas poziva da učestvujete na prvom 3D virtuelnom festivalu „Pusti priču da živi“ u utorak, 22.2.2022. godine s početkom u 11 sati.

3D virtuelni festival „Pusti priču da živi“ je jedinstveni medijski događaj otvoren za širu zainteresovanu javnost koji se organizuje u okviru USAID-ovog Programa osnaživanja nezavisnih medija (IMEP).

Kroz video projekcije medijskih predstavnika/ica, građana/ki novinara/ki, organizacija, korisnika i korisnica IMEP grantova iz cijele Bosne i Hercegovine, tri tematske diskusije, i postavkom virtuelne multimedijalne izložbe, želimo da malim koracima doprinesemo osnaživanju kulturne i medijske scene u našoj državi tako što ćemo omogućiti prostor za umrežavanje, edukaciju i zalaganje za održivost i razvoj nezavisnih medija.

Događaj će se odvijati u tri virtuelne dvorane koje su u virtuelnom okruženju i nose nazive tri bh. grada – dvorana Sarajevo, dvorana Mostar i dvorana Banja Luka, gdje će biti prikazane tematske cjeline: Nove medijske forme, Ljudska prava i Korupcija, i postavljena virtuelna multimedijalna izložba.

Doživite novo virtuelno iskustvo i prijavite se putem linka http://festival.imep.ba/.

Program festivala pronađite na: https://bit.ly/3uEpMQk

Voditeljica festivala je Emela Burdžović Slipičević.

Vidimo se online 22.2.2022!

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.