Edin Forto postao ozbiljan kandidat za Fadila Novalića #odgovornost

Sve češći gafovi premijera Edina Forte prilikom medijskih istupa, ozbiljno su ugrozili status Fadila Novalića, koji je na daleko poznat po ovakvoj vrsti ispada. Komisija za brukanje koja je formirana na nivou države, danas je dala detaljnu analizu Fortinog djelovanja.

“Analizirali smo izjave premijera Forte u proteklih više od godinu dana, i shvatili da pravi ozbiljnu konkurenciju premijeru Fadilu Novaliću. Iako dolaze iz totalno drugog miljea, političkih shvatanja i pogleda na život, u potonjem periodu njih dvojica su jako slična. Takav nivo gafova nije dugo viđen u istom vremenskom periodu. Postaje tako da je gotovo nemoguće predvidjeti kakvu bi narednu glupost mogli izvaliti”, kaže Reuf Ofirni, predsjednik Komisije za brukanje BiH.
Posljednja Fortina izjava je bila toliko zbunjujuća i kontradiktorna, da naprosto ni sama komisija nije mogla da ocijeni adekvatno njegov istup.
“On je kao aktuelni premijer osudio odluku da Jazz Fest Sarajevo ove godine nije dobio sredstva iz budžeta, kao i svake prethodne godine, a sam je na čelu vlade koja je tu odluku donijela. Još Naša stranka čiji je i član, nakon toga aktivno poziva na odgovornost zbog toga što ovaj festival nije dobio sredstva. Pa to je slučaj za proučavanje. Onaj nesretni Novalić je imao svakakvih gafova, ali evo sad se i Forto počeo ozbiljno davati. Ide dobrim putem da ga stigne”, dodaje Ofirni.
Ukoliko komisija u konačnici proglasi Edina Fortu za novog Fadila Novalića, onda će automatski biti prebačen na poziciju premijera Vlade Federacije BiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.