Fadil Novalić dogovorio uvoz protuotrova za ujed crne mambe #odgovornost

Već nekoliko dana BiH mediji objavljuju vijesti da u našoj državi nema protuotrova za ugriz zmija otrovnica koje žive na našim prostorima. Građani su zbog toga uznemireni i posebno oprezni. Međutim, premijer FBiH gospodina Fadil Novalić odlučio je riješiti ovaj problem. Kako je najavljeno FBiH će u narednim danima uvesti velike doze protuotrova. Ništa ne bi bilo čudno da premijer Novalić nije dogovorio uvoz protuotrova za ugriz crne mambe koja živi samo u Africi.

“Ja ne znam šta je vama ljudi. Kukate mi danima nema protuotrova ja kad ga nabavim opet imate nešto protiv. Stvarno ne znam šta više hoćete. Protuotrov jest za ugriz crne mambe ali on je bio najjeftiniji i siguran sam da ga možemo koristiti i za naše zmije. Ne znam što odmah dižete paniku, a nismo ga još ni testirali. Ja znam da mambe žive u Africi ali možda neko u BiH dođe koga je već ugrizla. Šta ćemo onda pitam ja vas”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Stručnjaci tvrde da je ovo samo bezvezno trošenje para i da nema načina kako bi mi u BiH mogli iskoristiti taj protuotrov.
“Mi u zdravstvenom sektoru nemamo nikakve primjene za otrov crne mambe, ali recimo u poljoprivredi sigurno može pomoći. To je jak protuotrov i može se koristiti da otjera insekte i štetočine od biljaka. Pa eto pozivam Vladu FBiH da podijele taj protuotrov poljoprivrednicima jer nama u zdravstvu sigurno ne treba”, rekao je Salko Šprica, doktor iz Žepča.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.