Fadil Novalić dovodi pet Indijanaca kako bi mantram prizvali kišu u FBiH #odgovornost

Na današnjoj hitnoj sjednici Vlada FBiH povodom toplotnog vala koji nikako ne prolazi u BiH Fadil Novalić, je odlučio da dovede pet Indijanaca kako bi mantrama prizvali kišu ali samo iznad FBiH. Kako mediji saznaju gospodin Novalić je istraživao kako bi najlakše mogli prizvati kišu koje bi malo rashladila građane BiH i došao na ovu ideju.

“Ja sam sto posto siguran da će ova ideja uspjeti. Mi ćemo odabrati najbolje šamane i dovesti ih u BiH, kako bi nam prizvali kišu. Nadam se da će se cijeli projekt realizirati u što skorijem vremenskom roku, kako se građani FBiH ne bi morali više patiti po ovoj vrućini. Ovim samo pokazujemo koliko je SDA velika stranka i koliko misli na svoje građane. Nadam se da ćete to znati cijeniti na sljedećim izborima”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Veliku prašinu podigla je činjenica da je će gospodin Novalić dovesti Indijance da prizovu kišu samo iznad Federacije, a ne iznad cijele BiH. Nekoliko sati poslije oglasio se i gospodin Novalić i objasnio zašto je to tako.
“Prije svega razumije zašto ste ljuti al moram da vam kažem da RS nije htjela da platimo po pola gospodu Indijance koji će doći i nisu nam htjeli dati nikakvu pomoć u samom projektu. Mi smo onda odlučili da prizovu kišu samo iznad FBiH. Ako ovaj posao dobro odrade razmišljali smo da im damo i BiH državljanstvo jer sigurno će biti još ovako vrućih ljeta pa neke ih tu”, dodao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.