Fadil Novalić naručio odijelo sa rajsferšlusom #odgovornost

Fadil Novalić, premijer FBiH nakon jučerašnjeg incidenta s dugmićima na odjelu odlučio je da nabavi novo odijelo sa rajsferšlusom. Razlog ove odluke je velika ušteda vremena na oblačenju i smanjena mogućnost ponovnog sramoćenja u javnosti. Ovo nije prvi put da neki odjevni predmet stvara probleme gospodinu Novaliću, sjetimo se samo maske, za čije pravilno stavljanje premijer Novalić je čak pohađao i kurs.

“Istina je naručio sam odijelo koje ima umjesto dugmića rajsferšlus. Ne mogu više da se zamaram s time koje dugme u koju rupu ide stvarno mi oduzima previše vremena. Na kraju opet se osramotim jer sam pogrešno zakopčao. Imao sam dvije opcije ili da kupim sa rajsferšlusom ili opet i za ovo da idem na kurs. Kurs je dobar, ali trenutno nemam toliko vremena da mu se posvetim”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove izjave premijera Novalića, kontaktirali smo fabriku za proizvodnju odjela na rajsferšlus prvu takve vrste u BiH. Saznali smo kakvo će odijelo biti, koje boje, ali i kada bi gospodin Novalić prvi put trebao nositi to specijalno odijelo.
“Nama je svakako velika čast što je baš naša fabrika izabrana za ovaj projekt. Odijelo će biti zelenkaste boje i jedna od glavnih stvari po čemu će ovo odijelo i biti prepoznatljivo je ta što neće imati ni jedno jedino dugme. Treba dosta vremena da se napravi tako nešto ali mislim da će biti gotovo zime. Ovo odijelo će gospodinu Novaliću uštedjeti dosta vremena koje će on moći iskoristiti u druge svrhe”, rekla je Fatima Kravata, šefica proizvodnje u fabrici za proizvodnju odjela “Zlatno dugme” iz Šipova.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.