Fadil Novalić završio obuku iz zakopčavanja odijela #odgovornost

Prije nekoliko sedmica premijer FBiH gospodin Fadil Novalić pogrešno je zakopčao odijelo i time potaknu ismijavanje javnosti. Da se to više ne bi dešavalo gospodin Novalić je odlučio uložiti u svoje znanje i upisao je obuku iz zakopčavanja odijela. Danas je ta obuka u višoj školi u Novom Travniku završena i gospodin Novalić je dobio diplomu.

“Odlučio sam se na ovaj potez jer su mi se mnogi smijali kako se sam zakopčao odijelo. To se više neće dešavati jer sam sad naučio a imam i diplomu koju mogu pokazati u javnosti. Obuka nije bila ni malo jednostavna, ali izdržao sam sve i uspješno prošao sve prepreke. Nakon ovoga samo je nebo granica. Nadam se da me javnost više neće zezati”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nakon ove izjave gospodina Novalića otišli smo u višu školu “Ivo Lola Ribar” u Novi Travnik gdje je premijer i završio svoju obuku. Pitali smo direktora ove ustanove kakav je gospodin Novalić učenik i je li tražio neke pogodnosti zbog toga što je premijer FBiH.
“Gospodin Novalić je jedan od najboljih učenika koji su išli u našu višu školu. Mi smo njega htjeli poslati i na takmičenje ali zbog obaveze nije stigao. Nikakav poseban tretman nije tražio želio je samo da nauči zakopčati odijelo. Mogu vam reći da se gospodin Novalić raspitivao i za druge programe u našoj višoj školi, te se nadam da bi i u budućnosti mogao biti dio nekih naših programa. Naravno uvijek je dobrodošao”, rekao je se Slavko Kreda, direktor više Škole “Ivo Lola Ribar” iz Novog Travnika.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.

Posljednji postovi