Fadil Novalić tražio da se nabave udobnije stolice za optužene u sudu BiH #odgovornost

Poslije jučerašnjeg nastavka suđenja u aferi “respiratori” premijer FBiH Fadil Novalić izrazio je svoje nezadovoljstvo neudobnim stolicama za optužene u sudu BiH. Podsjetimo da je ovo već drugo ročište na sudu, te da je premijer imao dovoljno vremena da ocijeni kvalitet i udobnost stolica.
Afera “Respiratori” – Optužnica je spremna?! – PressMedia.ba
“Zahtijevam od suda BiH da se do sljedećeg ročišta obezbijede udobnije stolice. Ja kao premijer koji je navikao na udobne fotelje i kožne stolice ne mogu da podnesem višesatno sjedenje na nekim tamo neudobnim stolicama kao što su ove na sudu. Nadam se da će sud BiH ispuniti moj zahtjev, jer inače neću moći da prisustvujem”, rekao je poslije suđenja Fadil Novalić, premijer FBiH.
Na ovu temu su se oglasili iz suda BiH i uputili izvinjenje premijeru. Kako su rekli došlo je do propusta u proceduri tako da nisu stigli zamijeniti stolice prije premijerovog dolaska.
“Ovim putem želim da se izvinim u svoje ime i ime cijelog suda BiH. Ovakav propust se nikad nije desio do sada. Slažemo se da nema smisla da premijer sjedi na neudobnim stolicama kao i svi drugi optuženi. Ipak se radi o premijeru FBiH i zaslužuje poseban tretman”, rekao nam je Samir Presuda, glasnogovornik suda BiH.
Posebnu podršku za ovu premijerovu inicijativu dao je stručnjak za kiropraktiku iz Sarajeva koji poručuje da je ovo sasvim opravdano.
“Ako je neki čovjek u ovom slučaju premijer Fadil navikao na luksuzne i udobne stolice nagla promjena na neudobne i loše stolice može biti pogubna za njegovo zdravlje. Moglo bi vrlo lako doći do neki uklještenja u leđima”, rekao nam je Zijad Ligament, kiropraktičar iz Sarajeva.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.