Fadil Novalić tražio odgodu suđenja zbog kiše #odgovornost

Premijer FBiH kojem se sudi u aferi “Respiratori” danas je zatražio službenim putem da se suđenje odgodi zbog kiše. Svima je već poznato da premijer Fadil Novalić traži bilo kakve razloge kako bi produžio cijeli proces suđenja. Kao razlog za traženje odgode zbog kiše naveo je da ne želi da mu se pokvase nove cipele, ali i da ima nove gume na autu koje se ne bi trebala kvasiti prvih hiljadu kilometara.

“Da istina je da je moj tim tražio odgodu zbog kiše. Mislim da je to sasvim legitimno. Zamislite kupite nove cipele od nekoliko hiljada maraka i morate izaći na kišu s njima. Također na službeno auto samo stavili nove gume iz Kine kojima na deklaraciji piše da se ne kvase, jer se mogu otopiti. Otapanje guma u vožnji može uticati na moju sigurnost”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Iz Suda BiH uputili su izvinjenje premijeru Novaliću i poručili da se ovakvi prestupi neće ponavljati. Također pozvali su i poznatog meteorologa Nedima Sladića da im dostavi vremensku prognozu za narednih pet godine kako bi mogli napraviti raspored suđenja.
“Mi se duboko izvinjavamo gospodinu Novaliću. Ovo je naša greška naravno da niko od nas ne želi da ugrozi sigurnost premijera. Potrudit ćemo se da nam ovo bude zadnji put da napravimo ovakav propust. Već smo stupili u kontakt s gospodinom Sladićem, kako sljedeći put ne bi zakazali suđenje kada pada kiša, ali i kada je previše vruće da se gospodin Novalić ne oznoji previše”, rekao je Sidik Čekić, glasnogovornik Suda BiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.