Fadil Novalić zamolio novinare da mu ne postavljaju pitanja

Premijer vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, danas poslao molbu svim medijima u našoj zemlji da ga spase javnog linča i bruke. Molbu prenosimo u cjelosti, a premijer je naglasio kako će njemu značiti mnogo a mediji će svakako dobiti informacije koje su javnosti potrebne.

“Poštovani predstavnici medija u Bosni i Hercegovini, svjedoci ste sve češćih gafova koje činim u posljednje vrijeme, te izjava koje ponekad i mene zbune. Da bismo izbjegli moju sramotu, ja vas ljubazno molim da mi ubuduće ne postavljate pitanja, već da mi dopustite da izbiflam tekst koji sam naučio i koji su mi napisali, te vam tako omogućim adekvatnu izjavu potrebnu za prilog i tekst, bez toga da hvatate trivijalnu senzaciju i klikove kroz moje greške. Znate vrlo dobro da ja ne određujem sam stvari i da detaljne upute dobijam iz vrha stranke kako da se ponašam i šta smijem reći, a šta ne. Kada mi postavite potpitanje za neke kriminalne radnje ja se sav pogubim, jer sam upućen u njih ali ne znam šta smijem reći, a šta ne javno, i onda se zapetljam i dobijete rečenice koje su totalno nepovezane i konfuzne. Ja sam pristao na to da budem taj koji će biti predmet ismijavanja u ime stranke za ozbiljnu platu ili poziciji, ali imajte srca i dopustite mi da press konferencija prođe bez pitanja. Mislim da sam se dovoljno osramotio sve ove godine i da sam zaslužio da me pustite u miru, kako bi odvozio još koji mandat, čvaknuo koji dinar i da mogu rahat u penziju. Iskreno se nadam da ćete mi izaći u susret i da će empatija u vama proraditi. S poštovanjem, Fadil Novalić”
Kao nagradu za primjereno ponašanje, Novalić je nakon svake press konferencije obećao novinarima i TV ekipama ručak i kafu po izboru, koju mogu popiti tu ili uzeti za ponijeti.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa: satro.info