Poznato je da gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nije omiljena ličnost među navijačima Čelika. Iako je u teškoj situaciji, Čelik još uvijek ima vjerne pratioce koji od Kasumovića traže pomoć. Posljednji incident između navijača i gradonačelnika desio se prije nekoliko dana kad su neki od njih ostavili poruku na ogradu Kasumovićeve kuće. Nakon ovoga gradonačelnik Zenice je pozvao MUP da reaguje, a ako to ne uradi rekao je da će se on sam morati poslužiti oružjem. Gradonačelnik nije lagao, da je ozbiljan dokazuje i to da je danas naručio tenk iz jedne fabrike u Doboju.

“Stvarno pozivam MUP da reaguje. Ja sam naručio tenk iz Doboja da mi naprave i neću se ustručavati da ga upotrijebim ako za to bude potrebe. Pišu mi tu neke poruke po ogradi. Neću to da trpim. Što se tenka tiče ima da bude najmoderniji na svijetu i parkirat ću ga u dvorište kao znak upozorenja”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.
Nakon ove izjave kontaktirali smo fabriku iz Doboja kako bi saznali o čemu se ovdje radi i kakav će tenk biti.
“Kad nas je gospodin Kasumović kontaktirao odmah smo obustavili sve projekte i posvetili se izradi ovog posebnog tenka. Vozilo bi trebalo biti jedno od najboljih u svijetu i imat će mnoge funkcije. Za sada smo napravili da svijetli u mraku, kako bi ga bilo što lakše primijetiti. Posebnost ovog tenka je u tome što će moći letjeti kako bi gospodin Kasumović mogao da se evakuiše u slučaju neke ekstremno opasne situacije”, rekla nam je Fatima Gusjenica, šefica proizvodnje u fabrici tenkova u Doboju.