Građani Sarajeva organizuju šetnju podrške za brod u Sueckom kanalu

Neformalna grupa građana Sarajeva, danas se oglasila putem društvenih mreža, kako bi pozvala sve aktiviste da im se priključe akciji. Cilj je organizovati šetnju podrške za brod u Sueckom kanalu.
Suecki kanal: Vidljivi rezultati oslobađanja zaglavljenog broda
“Već danima putem medija pratimo razvoj ovog dramatičnog događaja, koji je potresao čitav svijet. Taj nesretni brod je tamo nasukan danima, usamljen, u uskom prostoru i ni zamisliti ne možemo kako mu je. Zato smo se mi, pravi altruisti i aktivisti odmah angažovali da jednom mirnom šetnjom mu damo podršku, jer Sarajevo je takvo. Uvijek ima sluha za unesrećene u svijetu”, kaže Meho Status, organizator ovog okupljanja.
Zanimalo nas je zbog čega se nije podigao glas i neka protestna šetnja protiv kašnjenja vakcina, na šta je Meho imao spreman odgovor.
“Pa vidite, mi smo svjesni tih stvari ali šta je tu je. To je do naših vlasti i mi ne možemo promijeniti njihovo mišljenje, zato smo odlučili da ne organizujemo proteste ili šetnje za vakcine. Ali ovakve stvari će čuti svijet, znat će da stalno za neke druge dolazi vapaj i glas podrške iz Sarajeva. Dobro, poznati smo po tome što stalno dižemo glas za sebe a ne za druge, ali nema veze. Mi nekako duramo sa svojim jadima”, dodao je Meho.
Pozvali su također sve građane da na svoje profilne fotografije na Facebooku okače sliku unesrećenog broda, kako bi suosjećali s njegovom patnjom i stradanjima.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.