Inspekcija kaznila građane koji su čekali ispred Zetre, jer su prekršili zabranu okupljanja #odgovornost

Građani koji su danas čekali u redu za vakcinu ispred Zetre neugodno su se iznenadili kada je do njih došla federalna inspekcija kako bi im naplatila kazne zbog kršenja mjere zabrane okupljanja. Pitali smo Vladu FBiH jesu li oni upućeni u ovu situaciju i šta će poduzeti?
source.ba | Građani se već okupili ispred Zetre uoči početka masovne  vakcinacije
“Naravno da znamo o čemu se radi. Mi smo i naložili da se građanima naplate kazne. Znate kako, vrijeme je pandemije i novca u budžetu je sve manje. Mi iz Vlade FBiH pokušavamo na svaki način da dođemo do nekog novca. Ovo je bila idealna prilika, jer ispred Zetre je stajalo oko 100 ljudi koji su čekali i svima smo naplatili kaznu. Znam da je ovo možda malo nepopularan potez, ali mi smo sebi plate za sljedeći mjesec obezbijedili”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Građani koji su se zatekli ispred Zetre u trenutku kada je inspekcija počela s naplaćivanjem kazni ostali su u šoku. Pojavila se vijest i da je grupa građana pokušala pobjeći, ali da su ih pripadnici inspekcije sustigli.
“Ja stvarno ne znam šta je ovim ljudima. Mi smo se napokon poslije nekoliko mjeseci čekanja došli vakcinisati i oni nam još kaznu naplate. Mi stojimo ovdje od ujutru i nikakvih problema nije bilo dok oni nisu došli. Stvarno se nadam da će predsjedništvo BiH reagovati na sve ovo”, rekao je Slavko Doza, kažnjeni građanin.
Naknadnim dopisom iz Vlade FBiH rekli su da je ovom akcijom uspješno skupljeno preko pet hiljada maraka i da su veoma zadovoljni radom inspekcije.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.