Jeste li već poslušali pjesmu mladih rokera iz Tuzle “Vrba”?! (VIDEO)

Da muzički pravac Rock & Roll u Tuzli ima ima budućnost pokazuje to i primjer benda ‘Code Rock’ koji je objavio pjesmu ‘Vrba’ za koju je snimljen i video spot.


 
Ono što bend ‘Code Rock’ čini posebnim jesu njegovi članovi talentovani dvanaestogodišnjaci koji uz školske obaveze slobodno vrijeme koriste kako bi svirali.
Faris Hadžić (vokal, gitara), Vedad Glumčević (bubnjevi – prateći vokal), Bakir Kalesić (gitara) i Zlatan Kovačević  (bas-gitara) već godinu dana na inicijativu svog nastavnika Edina Imširovića imaju rock-bend koji je oformljen početkom prošle godine i kažu da sviraju uglavnom stranu rock muziku koja im se sviđa.
Tako je sasvim spontano na jednom času u interakciji Farisa sa nastavnikom rodila se i ideja za pjesmu ‘Vrba’.
‘Jednostavno tog dana bili smo svi dobro raspoloženi i kreativni u muzičkom smisu pa su spontano nastali tekst i muzika za pjesmu. Nastavnik i Faris su toliko se smijali da je čak i Farisov tata ušao na čas i prokomentarisao riječima ‘’Ovdje se ne zna ko kome više godi nastavnik Farisu ili Faris nastavniku’ govore iz benda ‘Code Rock’ .
Aranžman za pjesmu ‘Vrba’ potpisuje upravo nastavnik ova četiri simpatična 12-ogodišnja rockera Edin Imširović dok je za izradu video spota bio zadužen Tarik Dahić. Pjesma je snimljena u ‘Akustikum’ studiju u Tuzli.
Već nakon pjesme ‘Vrba’ članovi benda počeli su raditi na novoj pjesmi koja će da nosi naziv ‘Krokodil’, a kako kažu već u planu imaju izdavanje albuma ‘Jedna riječ’. Video spot za pjesmu ‘Vrba’ pogledajte u video prilogu i na taj način podržite ove mlade tuzlasnke rokere.

Preuzeto sa: https://tuzlanski.ba/