Kako da organizuješ putovanje jednim klikom: Virtuelne ture 5 poznatih svjetskih destinacija

Iako su putovanja otkazana, a većina zemalja zatvoreno, to ne znači da ne treba da uživate u nevjerovatnim kulturnim i arheološkim spomenicima širom svijeta.

Piramide u Gizi

Kompleks piramide u Gizi, koji se naziva i nekropola Gize, nalazi se na visoravni u Velikom Kairu u Egiptu koja uključuje Veliku piramidu u Gizi, piramidu Kafra i piramidu Menkaure, zajedno sa pripadajućim piramidnim kompleksima i velikom sfingom.

photo: Pixabay

Započnite turu
Petra

Petra koja je svojim stanovnicima izvorno poznata kao Rakmu, je istorijski i arheološki grad na jugu Jordana. Petra leži oko Džabala Al-Madbe u kotlini okruženom planinama koje tvore istočni bok doline Araba koji teče od Mrtvog mora do zaliva Akabe.

Piramide, Petra, Angkor… Virtuelne ture pet poznatih mesta na ...

Započnite turu

Angkor

Angkor je bio glavni grad Kmerskog carstva koje je cvijetalo otprilike od 9. do 15. vijeka nove ere.

Shutterstock

Hramovi područja Angkor broje više od hiljadu primjeraka, u rasponu od neobičnih gomila ciglenih šljunka razbacanih kroz polja pirinča do Angkor Vat-a, za koji se smatra da je najveći jedinstveni vjerski spomenik na svijetu.

Započnite turu

Tadž Mahal

Tadž Mahal je bijeli mermerni mauzolej na južnoj obali rijeke u indijskom gradu Agra.

+ Indija Tadz Mahal (1)

Grobnica je središte kompleksa od 17 hektara (42 hektara), koji obuhvata džamiju i kuću za goste, a postavljena je u formalnim vrtovima omeđenim s tri strane kreniranim zidom.

Započnite turu

Venecija

Ime je izvedeno od drevnih Veneta koji su naselili tu oblast do 10. vijeka prije nove ere. Grad je bio istorijski glavni grad Venecijanske Republike hiljadu i više godina, od 697. do 1797. godine.

Shutterstock

Započnite turu