Metalostrugar Reuf iz Srednjeg će voditi komisiju za analizu i nabavku vakcina za COVID-19 #SJAŠITE

Vakcine protiv virusa COVID-19 su već krenule u upotrebu u zemljama poput Rusije, Velike Britanije i SAD-a. Uskoro bi vakcine trebale stići i u Bosnu i Hercegovinu, a danas je zvanično formiran i stručni tim koji će odrediti koje vakcine da se kupe. Vođa tog tima je metalostrugar Reuf iz Srednjeg.
Njemačka: Vakcina protiv COVID-19 najranije sredinom 2021. godine
“Mene su izabrali ispred kriznog štaba, kako bi formirao tim s kojim ću odrediti koje vakcine da kupimo. S obzirom na to da sam po zanimanju metalostrugar, a posla nemam već nekoliko godina, od početka pandemije ja ovdje sjedim ispred granapa, pijuckam pivu i pratim šta se dešava. Mogu s pravom reći da sam najupućenija osoba trenutno u državi, ako ne i šire, po pitanju kvalitete vakcina”, kaže Reuf.
Njegov stručni tim nije bilo lako formirati, ali je nakon ozbiljne selekcije izabrao one najbolje, za koje smatra da mu mogu pomoći u ovome.
“Neću lagati, nisam sam sjedio ispred granapa i pričao o virusu. Bilo je tu i dosta mojih drugova, a izabrao sam najbolje od njih koji će sa mnom biti u timu kada se budu kupovale vakcine. Dakle mi smo dobro iščitali portale, pratili sve šta se dešava u svijetu, i u konačnici dali neka svoja opažanja i analize, jer tako rade pravi intelektualci. Dakle odabrao sam samo one koji su bili redovni na skupovima ispred granapa, one papučare kojima žena da jednom mjesečno da sjednu s nama sam nabio nogom. Stručni tim će sadržavati Mileta mesara, Ahmu vodoinstalatera, Željka što je bio knjigovođa i Envera. Enver je radio farmerke na crno, pa ne znam kako se to kaže, ali prati čo’jek sve, nema greške”, dodaje Reuf.
Nakon uspješne selekcije, Vlada FBiH će članovima tima isplatiti simboličnih 1,4 miliona KM, kao znak zahvale što su svoje znanje nesebično ponudili u vremenu kada je to bilo najteže.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.