Vakcine za COVID-19 će se lagerovati u mesari u Živinicama #SJAŠITE

Odmah po informaciji da bi uskoro mogle stići vakcine u Bosnu i Hercegovinu, javio se dodatni problem. Ko ima adekvatne kapacitete da lageri toliki broj vakcina? Naše zdravstvene ustanove nemaju dovoljno frižidera, koje bi zajedno ponudile da se deponuje toliki broj vakcina. Srećom, naši kreativni ljudi, svakodnevni nepoznati heroji imaju rješenje.
Tržište /Propada mesna industrija u BiH, sve manje kvalificiranih mesara /  Radio Sarajevo
“Ja sam Rasim iz Živinica i vlasnik sam najbolje mesare u ovom kraju. Taj biznis je tekovi od mog rahmetli dede, i od tada čuvamo tradiciju kvalitete, uspjeha i razvoja. Kada sam pročitao informaciju da bi vakcine uskoro mogle stići, bio sam presretan. Odmah nakon toga sam vidio da nema dovoljno frižidera, i znao sam da sam ja jedina nada ovoj zemlji. Javio sam se da spasim Bosnu”, kaže hrabri Rasim Satara, vlasnik mesare u Živinicama.
Ovaj mesar ima dovoljan broj frižidera, koji mogu zadovoljiti kompletan broj naručenih vakcina, koje trebaju da stignu u našu zemlju.
“Nađite mi ga ko kaže da je od mene uzeo pokvareno meso?! Evo neka se sam javi, neće se ni javiti jer takvog nema. U mene dedo mi je vazda govorio, Rasko na stranu pare i sve, obraz je obraz! Eh tim riječima se ja vodim. Ja znam da to nisu medicinski frižideri, al’ da će poslužiti, hoće. Pa bolan u mene kurban nekad stoji tu po pola godine i bude k’o nov. Vjeruj Rasimu”, dodaje on.
Ovaj dobri čovjek će svoje frižidere prebaciti na KCUS u Sarajevu, gdje će se lagerovati pošiljka koja će stići početkom naredne godine.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.