Milorad Dodik tražio vodiča jer se ne snalazi po Sarajevu #odgovornost

Milorad Dodik član Predsjedništva BiH, često je bio tema u novinama zbog svog nedolaska na sjednice. Više puta se desilo da se gospodin Dodik ne pojavi na sjednici Predsjedništva BiH, čak je i svoju kancelariju premjestio u Istočno Sarajevo. Većina ljudi je mislila da je to zbog nekih političkih interesa, ali Milorad Dodik danas ih je razuvjerio. Naime gospodin Dodik danas je javnosti priznao da se ne snalazi po Sarajevu baš najbolje te zatražio službenog vodiča.
Svi su mislili da je bojkotujem sjednice da ne priznajem institucije BiH, ali to nije tako. Ja se jednostavno ne snalazim po Sarajevu. Više puta mi se desilo da krenem na sjednicu Predsjedništva BiH i jednostavno se izgubim na putu. Sarajevo je veliki grad, jedan od najvećih u kojima sam bio i lako se izgubiti. Tražim da mi se ustupi jedan službeni vodič koji će mi pomoći pri dolasku u Sarajevo. Već godinama imam želju otići na Baščaršiju, ali je nikako nisam mogao naći”, rekao je Milorad Dodik. član Predsjedništva BiH.
Nakon ovog priznanja gospodina Dodika svom kolegi kao pravi domaćin pomoć je ponudio predsjednik SDA gospodin Bakir Izetbegović.
“Drago mi je Što je gospodin Dodik smogao snage i javnosti priznao tako nešto. Ja ću mu pomoći. Imam jednog malog koji se prija par dana učlanio u SDA, kaže da poznaje Sarajevo ko svoju kuću rado ću ga ustupiti gospodinu Dodiku kad bude dolazio u Sarajevo. Predlažem prvo da obave pravu turističku turu i da mu mali pokaže sve što ga zanima pa da onda navrate malo i do mene na kafu”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.