MMF odobrio kredit BiH za plaćanje troškova Komšićevih testova na COVID-19- #SJAŠITE

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ponovo se morao testirati na koronavirus, zbog diplomatskih posjeta kojima mora prisustvovati. Kada stavimo na papir njegove troškove dosadašnjih testiranja, cifre su haotične.
Zeljko Komsic sued Milorad Dodik | N1 BA“Ja više nemam odakle da to plaćam, je l’ mi vjerujete. Em imam taj kredit za stan, em me ovo sad snašlo da se moram svakih 15 dana ponovo testirati. Pa niko normalan nema tih para da plati tolike troškove. Da sam kriminalac pa hajde, a ovako stvarno nemam odakle da plaćam. Morao sam se obratiti Šefiku i Dodiku da mi pomognu na neki način, jer ovo više ne može pod kožu”, rekao je potišteni Komšić.
Druga dva člana Predsjedništva BiH su rekli da nemaju mogućnosti finansirati troškove iz privatnih fondova, ali da su putem državnog aparata pronašli modus.
“Željkica je moj dobar drug i mi ćemo mu pomoći. Ja sam se javio MMF-u da nam odobri jedan mali kreditić u iznosu od 14,5 miliona KM, kako bi mogli pokriti njegove troškove testova. Naravno neće to sve otići na to, malo ćemo se ugraditi gospodin Dodik i ja u tu cifru, jer realno niko ne treba džaba raditi pa ni mi”, istakao je Šefik Džaferović.
Tranša bi trebala leći nekad sredinom naredne sedmice, a od tog novca će se Komšiću refundirati i dosadašnji troškovi testiranja, te će biti ostavljen novac za sva buduća testiranja, kojih će očigledno biti mnogo.
 
Tekst je satiričnog karaktera, preuzeto sa satro.info.