Muzej ratnog djetinjstva otvara teretanu kako bi došao i ministar kulture KS #SJAŠITE

Novi ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, sukobio se sa strukturama Muzeja ratnog djetinjstva zbog spornog transfera novca. Kako bi pokopali ratne sjekire, iz ovog muzeja su poslali ponudu koja se ne odbija.
Ko je ispunio uvjete, a ko nije za dobijanje sredstava iz Ministarstva  kulture i sporta / Radio Sarajevo
“Građanstvo je poprilično upoznato s našim konfliktom zbog objave podataka plata, aplikacije koju smo poslali za finansiranje i oko toga nemam šta dodati. Sam ministar je putem medija izjavio da nije neki fan kulture i nema običaj da posjećuje ne samo muzeje, već ni pozorišta ni festivale. Zbog toga smo pronašli način kako da privučemo novog ministra da nas posjeti i da zapravo vidi šta mi to radimo ovdje. Svi se moramo potruditi da napravimo što bolje okruženje za ministra, bez obzira na to što su oni plaćeni za tu funkciju i trebali bi da prate rad kulturnih institucija”, kaže direktor muzeja Jasminko Halilović.
Halilović ističe da je muzej zakupio dodatni prostor pored, kako bi mogli proširiti svoje kapacitete i izgraditi dodatni dio.
“Mi smo kupili jedan objekat koji dijeli zid s nama, kako bi u sklopu muzeja izgradili i teretanu. Ministar je naglasio također da zna za za naš muzej, jer je trenirao u njegovoj blizini, pa nešto kontamo da će možda na ovaj način saznati za nas i shvatiti zbog čega mi postojimo”, dodao je Halilović.
Teretana bi bila namijenjena i ostalim građanima, a u sklopu nje će se nalaziti i mali bazen za relaksaciju, kao i kurs pilatesa i zumbe.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.