Muzički obrazovni centar ‘Lege Artis’ Tuzla vrši upis za Dječji hor

Muzički obrazovni centar „Lege Artis“ Tuzla nakon duže pauze, a zbog pandemije pokreće rad Dječijeg hora „Lege Artis“ Tuzla, koji je prije pandemije okupljao veći broj mališana i nastupio na nekoliko velikih i značajnih koncerata.

Očekuje se da će jedan od najpopularnijih dječijih horova u Tuzli popuniti svoje redove mališanima koji vole muziku, druženje i pjevanje a u konačnici i pripremu za dalje muzičko školovanje uz kompetentan kadar.
Probe Dječijeg hora održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19 sati u prostorijama Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“ Tuzla u ulici Kaldrma br. 2 (preko puta Jalske džamije).
Od velikog je značaja da djeca već u najmlađem uzrastu osjete čari muzike i pjevanja, polako muzički opismenjuju te da se okrenu pravim vrijednostima. Djeca u mlađem uzrastu brže razvijaju sluh, ritam muzičku memoriju, a hor doprinosi i stvaranju osjećaja za zajedničko muziciranje, navode iz Muzičko obrazovnog centra „Lege Artis“ Tuzla.
Probama dječijeg hora kao i prošlih godina radit će u paru sa dirigentom dugogodišnja članica Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla i profesorica razredne nastave u penziji Ljiljanka Petrović, koja će se brinuti da djeca brzo nauče tekstove pjesmica i brzo se prilagode na novo okruženje, dok će muzičku stručnu potporu i dirigovanje ansamblom preuzeti magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, dirigent Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla.
(Tuzlanski.ba)