Na KCUS-u utvrdili da malina bolje raste kada je u blizini “Fikretov respirator” #odgovornost

Mnogo se prašine u proteklih godinu dana diglo oko spornih “malina respiratora” od toga kako su nabavljeni do toga koje sve funkcije imaju. Danas su s KCUS-a otkrili još jednu funkciju ovih respiratora. Doktori su primijetili da maline puno bolje uspijevaju i brže rastu ukoliko se nalaze u blizini ovog respiratora.

“Ovo je stvarno presedan u svijetu da doktori na jednom kliničkom centru otkriju ovako nešto. Nikada do sada u svijetu nije viđeno da neka biljka raste bolje i brže kada je u blizini respirator. Mislim da KCUS zaslužuje da za ovo otkriće dobije Nobelovu nagradu za medicinu. Želim da čestitam našim doktorima koji su ovo otkrili”, rekla je Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a.
Nakon što je uvodnu riječ dala gospođa Izetbegović priliku da objasni medijima kako je zapravo došlo do ovog otkrića imao je Ejub Aorta, jedan od doktora koji su otkrili ovaj čudan fenomen.
“Primijetili smo kod jednog pacijenta na noćnom ormariću saksiju u kojoj je bila malina koja je neprirodno brzo rasla. Danima smo razmišljali do čega bi to moglo biti i onda smo specijalnim metodama utvrdili da je za brži rast zadužena blizina “Fikretovog respiratora”. To je samo jedan od dokaza koliko su ovi respiratori zaista moćni”, rekao je doktor Aorta.
KCUS ne gubi vrijeme kada je u pitanju dodatna zarada pa su pozvali sve poljoprivrednike koji uzgajaju maline da, uz simboličnu cijenu, iznajme ove respiratore kako bi im plodovi što bolje i brže rasli. Za iznajmljivanje respiratora potrebno je poslati poruku s brojem koliko respiratora želite iznajmiti na Olx profil KCUS-a.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.