Najava Fikreta Prevljaka se čula do Neptuna #SJAŠITE

Predizborna kampanja traje još svega nekoliko dana, a svi kandidati se trude da maksimalno iskoriste vrijeme koje im je ostalo, kako bi pridobili što veći broj građana da glasaju za njih. Fikret Prevljak ne da je uspio da se njegov glas čuje na Ilidži, već je odjeknuo do svemira. NASA je potvrdila da je tokom najave dok je Prevljak izlazio na binu, satelit Neon ZX-14 u blizini Neptuna uhvatio zvučni signal.
CIK BiH pokrenuo postupak protiv Fikreta Prevljaka zbog prijetnji Predragu  Kojoviću | DEPO Portal
“Sva sreća da je satelit operativan da se upravlja sa Zemlje i da nema posadu, jer bi u suprotnom posljedice bile katastrofalne. U jednom trenutku je dežurna ekipa vidjela da se naglo počeo pojačavati radio signal. Pojačali su i ubacili u softver za dešifrovanje da vide o čemu se radi. Uspjeli su locirati da dolazi sa Zemlje negdje s područja Balkana. U trenutku kada je govornik najavio Fikreta Prevljaka nastao je haos”, ispričao nam je šokirani Philip Space, šef NASA-e za praćenje satelita u svemiru.
Sonični udar koji je nastao prilikom najave Prevljaka, pomjerio je satelit s putanje i trag je ostavio čak i na Neptunu.
“Naši detektori su pokazali blago potresanje tektonskih ploča na Neptunu, satelit je blago oštećen, jer je izbačen s putanje, sreća na njemu nije bilo posade. Refleksija ovog udarca se nije osjetila samo u našem sistemu. Rano jutros smo dobili rezultate da je u galaksiji Centurion-ZX-7, došlo do katastrofalnog razbijanja pojasa asteroida koji kruže ovom galaksijom, zbog čega je jedna planeta pretrpjela kišu meteora. Mi ne znamo da li je na toj planeti bilo života, i ako jeste od danas ga svakako nema”, dodao je Space.
Posljedice predizbornog govora i najave Fikreta Prevljaka će se dugo osjetiti u svemiru. Nadamo se samo da kao odgovor na ovaj radio signal, nećemo dobiti invaziju nekih nepoznatih živih organizama u narednom periodu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.