Naredna sjednica Parlamenta FBiH biće održana u obliku pool partija

Pomoćnik ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića Željko Matoč, na online sjednici je sjedio u potkošulji ispred kamere. Iako su građani ostali šokirani, zastupnici su najavili novi koncept sjednica do kraja ove ljetne sezone.

“Ja sam samo probio led za nešto što bi mogao postati standard za budući rad. Svakako se okupljamo online i tu se malo gubi koncentracija, ljudi tokom sjednice skrolaju mobitele, a i meni se igrom slučaja pokvarila klima, tako da sam morao da se skinem u potkošulju. Činjenica je da sam za kratko vrijeme postao internet senzacija zbog tog čina i da me mnogi ismijavaju, ali boli me briga. Ja sam ušao u politiku da mi bude lijepo u životu, a ne da se zamaram šta običan puk misli o meni. Zato sam predložio da ubuduće sjednice održavamo u još ugodnijoj atmosferi”, rekao je Željko Matoč.

Već od naredne sjednice, zastupnici će se okupljati na privatnim bazenima gdje će u ugodnoj atmosferi po malo razgovarati o budućim potezima vlade.
“Nećemo se mi nešto vele zahmetiti. Organizovat ćemo roštilje, kupanje u bazenu, igrati odbojke na pijesku, bacati frizbi i slične razonode koje možete raditi pored vode. U takvoj atmosferi neće biti nervoze i mislim da ćemo se lakše dogovarati. Realno ćemo za petnaest minuta završiti posao i onda se možemo opuštati. Neće biti razvlačenja, jer će svi jedva čekati da počne dernek. Ukoliko neko ima repliku, nek je iznese nakon ručka, prije toga nećemo ništa uzeti u razmatranje”, dodao je Matčc.
S obzirom na to da mnogi zastupnici, ministri i pomoćnici imaju vikendice s bazenima, sjednice će se rotirati u ovisnosti kod koga bude prazna vikendica taj dan.
Izvor:satro.info